Vieraat

Kirkkopäivävieraat

Piispa Innocentios (Burundi ja Ruanda)

Piispa Innocentios (Byakatonda) toimi pitkään Keniassa Nairobin pappisseminaarissa patristiikan luennoitsijana ja opiskelijoiden rakastamana opettajana ja rippi-isänä. Kolmen maan alueelle jakautuvan Ruandan ja Burundin hiippakunnan johtoon hänet valittiin vuonna 2013. Ortodoksinen kirkko on aloittannut kirkollisen työn Ruandassa kesällä 2014. Kahdenkymmenen vuoden takaisen kansanmurhan perintö on Ruandassa vahvasti läsnä. Myös hiippakunnassa kuljetaan raskasta tietä kohti sovintoa. Piispa Innocentios rakentaa kirkkoa yhdessä ihmisten kanssa. Hän haluaa rakentaa aktiivisen kirkkoyhteisön, joka heijastaa paikallista kulttuuria.

Piispa_Innocentios

Gennet Mengistu (Etiopia)

Gennet Mengistu työskenteli 1990-luvulla Etiopian valtionhallinnon kehitysyhteistyöosastolla. Monien ystäviensä kautta Gennet pääsi tutustumaan ruohonjuuritasolla toimivien kansalaisjärjestöjen työhön köyhyyden vähentämiseksi. Naisten aseman ja tasa-arvon edistäminen on aina ollut Gennetille tärkeää. Gennet kokosi ympärilleen samanhenkisiä ihmisiä ja he perustivat Maedot –järjestön, joka aloitti toimintansa virallisesti vuonna 2000.

Maedot toimii etiopialaisten naisten ja lasten hyvinvoinnin ja taloudellisten ihmisoikeuksien parantamiseksi. Tällä hetkellä Maedot on vakiinnuttanut toimintansa Etiopiassa ja sillä on luotettava maine myös paikallisviranomaisten keskuudessa. Nimi Maedot tarkoittaa siltaa. Sillan ylittämisen tavoitteena on saada haavoittuvassa asemassa olevat naiset ja lapset auttamaan itse itseään ja tulemaan toimeen omin voimin.

gennet

Isä Evangelos (Kenia)

Isä Evangelos, 35, työskentelee Nairobin ortodoksisella pappisseminaarilla ja opettajankoulutuslaitoksella. Hän on tehnyt teologisia ja kasvatustieteellisiä opintoja sekä Australiassa että Yhdysvalloissa.

Viime syksynä isä Evangelos aloitti Filantropian tuella jatko-opinnot kehitysmaatutkimuksessa. “Tavoitteeni on tutkia ortodoksisen kirkon historiaa Keniassa. Minua kiinnostaa, millainen kirkko oli ennen aktiivista lähetystyön aikaa ja miten lähetystyö on vaikuttanut kirkkoon, niin hyvässä kuin pahassa.” Isä Evangeloksen isoisovanhemmat kuuluivat niiden ensimmäisten kenialaisten perheiden joukkoon, jotka etsivät yhteyden ortodoksisen kirkon kanssa 1920-luvulla. Kuvassa isä Evangelos vaimonsa Lucyn kanssa.

lucy_evangelos