Konsertit

Kirkkopäivien lauantaina ohjelmassa on kolme maksullista tapahtumaa: Ortodoksisen kamarikuoron ja Ortodoksisen kanttorikuoron konsertit ja kesäteatterilla järjestettävä Elokuun kuutamossa, joka on runon ja musiikin ilta. Näiden maksullisten tapahtumien pääsyliput sisältyvät VIP-lippuun. 10 euron hintaisia pääsylippuja saa myös ennen konsertteja tapahtumapaikoilta, jos tilaa riittää.

Ortodoksisen kamarikuoron konsertti pidetään lauantaina klo 14 Lappeenrannan kirkossa. Konsertissa esitetään Pavel Tšesnokovin (1877-1944) Panihida.

Ortodoksisen kamarikuoro on perustettu vuonna 1995. Kuorossa on 30 laulajaa, jotka asuvat eri puolilla Suomea. Osa heistä on musiikin ammattilaisia, osa opiskelijoita ja harrastajia. Kuoron ohjelmisto sisältää pääsääntöisesti slaavilaista ja suomalaista 1800–2000-luvun ortodoksista kirkkomusiikkia. Kuoroa on johtanut sen perustamisesta lähtien dir. cant. Juhani Matsi. Ortodoksinen kamarikuoro on konsertoinut kotimaan lisäksi mm. Virossa, Ranskassa, Portugalissa, Puolassa ja Yhdysvalloissa. Kuoron seitsemäs äänite, Pavel Tšesnokovin Panihida, nauhoitettiin Valamon luostarissa alkuvuodesta 2014. Kotisivu

OKK_NYssa_1    Kamarikuoro_2    Lappeenrannan kirkko1

Elokuun kuutamossa (Sari Kaasinen, Kai Hyttinen ja Kaija Pakarinen) on tunnelmallinen ilta runon ja sävelten matkassa, Kesäteatterilla lauantaina klo 18. Ohjelma uusitaan sunnuntaina klo 15.

Sari_Kaasinen      Kai__Hyttinen      

Ortodoksisen kanttorikuoron konsertti alkaa lauantaina Lappeen Marian kirkossa klo 20.

Suomen Ortodoksinen Kanttorikuoro toimii vuonna 1932 perustetun Ortodoksisten Kanttorien Liitto ry:n yhteydessä. Kuoron laulajat ovat ortodoksisen kirkon kanttoreita sekä kirkkomusiikin opiskelijoita. Kanttorikuoro on Suomessa niitä harvoja kuoroja, joiden laulajat elättävät itsensä laulamalla.

Kirkkopäivillä Lappeenrannassa kuoro esittää suomalaista ortodoksista kirkkomusiikkia, sekä rakkaimpia sävelmiä venäläisestä kirkkomusiikkiaarteistosta, nekin suomenkielelle sovitettuina. Mm. Peter Mirolybovin musiikin lisäksi mukana on myös Leonid Bashmakovin ja Heikki Hattusen sävellykset, jotka kuoro kantaesitti Kirkkolaulupäivillä Tampereella marraskuussa 2014.

    Lappeen Marian kirkko2


KIRKKOPÄIVÄPASSIIN KUULUVAT SEURAAVAT KONSERTIT:

Kis, kis, kippurahäntä, on koko perheen konsertti Sari Kaasisen kanssa. Se alkaa Kesäteatterilla lauantaina klo 14. Konsertti on maksuton kaikille kirkkopäiväpassin lunastaneille.

Jukka Poika ja Kaukolasipartio Kulmakivi-konsertissa
Lauantai-illan Kulmakivi-konserttiin on varmistunut jo kaksi eturivin esiintyjää. Jukka Poika keinuvine kappaleineen sekä edellisestä Kulmakivi –konsertista tuttu Kaukolasipartio nousevat lavalle Lappeenrannan urheilutalon lavalle Kulmakivi-konsertissa kello 19. Kirkkopäivien Kulmakivi-konsertin juontaa Motoristit koulukiusaamista vastaan-kampanjan keulahahmo, Ari Santaharju. Tämä konsertti on maksuton kaikille kirkkopäiväpassin lunastaneille sekä Lappeenrannan nuorisotoimen erityisasiakasryhmille. Liput ovelta muille ennen konserttia 10€. Jukka Pojan kuva: Numi Nummelin.

Kaukolasipartio       JP_elamantyyli3